ΚΑΙΡΟΣ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από δύο ύποπτους τζιχαντιστές στην Ισπανία

Δύο ύποπτοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στις αρχές της εβδομάδας στην Ισπανία παραδέχτηκαν ότι βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών την ώρα της περσινής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας, όμως αρνούνται κάθε εμπλοκή στο χτύπημα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δικαστική πηγή.

Οι άνδρες γνωστοί ως Μοχάμεντ Λ. και Γιουσέφ Μπ., ισχυρίστηκαν πως είχαν μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα ώστε να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.

Οι ερευνητές προσπαθούν πλέον να διαπιστώσουν εάν τα χρήματα που φέρεται να προορίζονταν για την αγοραπωλησία χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει κινήσει τις υποψίες των Αρχών είναι οι επαφές που είχαν οι δύο ύποπτοι με εξάδελφο των αδελφών Μπακραουί, οι οποίοι έδρασαν ως βομβιστές καμικάζι στο διπλό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ύποπτοι ήταν ανάμεσα σε οκτώ άτομα που συνελήφθησαν στην περιοχή της Βαρκελώνης, λόγω υποψιών για εμπλοκή στο οργανωμένο έγκλημα και σε τζιχαντιστικά κυκλώματα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι οκτώ συλληφθέντες είναι Μαροκινοί, 21 έως 39 ετών. Μαζί τους συνελήφθη κι ένας Ισπανός.

Οι αστυνομικές έφοδοι στη Βαρκελώνη έγιναν σε συνεργασία με τη βελγική Αστυνομία.

Ο πυρήνας που πραγματοποίησε την επίθεση στις Βρυξέλλες θεωρείται υπαίτιος και για το μακελειό στο Παρίσι, με 130 νεκρούς, το Νοέμβριο του 2015. Την ευθύνη για αμφότερες τις επιθέσεις έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.Πηγή: skai.gr