«Σεβόμαστε την δημοκρατική επιλογή των Ιταλών» λέει ο Λευκός Οίκος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες και ανυπομονούν να συνεργασθούν με τη νέα κυβέρνηση που προκύπτει από την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί, ως σύμμαχοι, για την προαγωγή των κοινών στόχων και συμφερόντων μας

Μετά την έντονη ανησυχία που εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με δήλωσή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, θέλησε πριν από λίγο να επαναλάβει ότι η Ουάσινγκτον σέβεται το αποτέλεσμα της δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης του ιταλικού λαού.

Πιο αναλυτικά, στην δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου (ο οποίος δεν κατονομάζεται) προς το πρακτορείο Ansa, υπογραμμίζεται: «Μετά τις πρόσφατες εκλογές, η Ιταλία είναι στη φάση σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Όπως έχουμε ήδη πει, σεβόμαστε την δημοκρατική επιλογή του ιταλικού λαού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες και ανυπομονούν να συνεργασθούν με τη νέα κυβέρνηση που προκύπτει από την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί, ως σύμμαχοι, για την προαγωγή των κοινών στόχων και συμφερόντων μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ