ΚΑΙΡΟΣ

Σέσιονς: Είχα συζητήσει την απομάκρυνση Κόμεϊ πριν αναλάβω καθήκοντα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζέφ Σέσιονς βρέθηκε ενώπιον της αρμόδια επιτροπής της Γερουσία προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των διαρροών προς την Ρωσία αλλά και τα όσα ανέφερε την περασμένη εβδομάδα στην ίδια ακρόαση ο πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ την περασμένη Πέμπτη.

Στην εισαγωγή του ο κ. Σέσιονς σημείωσε «.



».



«




Ο κ. Σέσιονς σημείωσε επίσης πως εξαίρεσε τον εαυτό του από τις έρευνες σχετικά με τις διαρροές προς την Ρωσία όχι επειδή είχε κάτι να κρύψει αλλά επειδή αυτό επιβάλλει ο κανονισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για όσους έχουν άμεση σχέση με την προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Σέσιονς υπογράμμισε επίσης πως ουδέποτε έχει λάβει κάποια πληροφόρηση αναφορικά με τις διαρροές και τις έρευνες που σχετίζονται με την υπόθεση.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Προέδρου Τραμπ με τον πρώην επικεφαλής του FBI ο Τζέφ Σέσιονς υπογράμμισε: «δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό σε τέτοιες συναντήσεις αλλά δεν επιτρέπεται να υπάρχουν συζητήσεις για έρευνες που εξελίσσονται».




Αναφερόμενος στην απομάκρυνση Κόμεϊ από την θέση του Διευθυντή του FBI ο Τζέφ Σέσιονς τόνισε πως «».

Στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε προς τον κ. Σέσιονς: «». Ο κ. Σέσιονς σημείωσε: "". 




Ερωτηθείς αναφορικά με την συνάντηση στον Λευκό Οίκο του Κόμεϊ με τον Αμερικανό Πρόεδρο στην οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από όλους να φύγουν προκειμένου να συζητήσει μόνος με τον επικεφαλής του FBI ο κ. Σέσιονς υπογράμμισε: "". 

Ο κ. Σέσιονς τόνισε επίσης πως παρά το ότι είχε εξαιρεθεί από τις έρευνες ήταν δική του ευθύνη η επιλογή του επικεφαλής του FBI. 




Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης