Νέο «θρίλερ» με τον Σοϊγκού: «Έπαθε καρδιακή προσβολή από μη φυσικά αίτια»

Νέα σενάρια σχετικά με την τύχη του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού  διακινεί ο βρετανικός Τύπος με βάση μαρτυρία Ρωσο-ισραηλινού επιχειρηματία.

Το άλλοτε «δεξί χέρι» του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει υποστεί σύμφωνα με το δημοσίευμα καρδιακή προσβολή που μπορεί να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια και νοσηλεύεται στην εντατική.

«Ο Σοϊγκού, ετών 66 τώρα πιστεύεται πως βρίσκεται στην εντατική μετά από ‘’ισχυρό καρδιακό επεισόδιο’’ το οποίο ‘’μπορεί να μην προκλήθηκε εξαιτίας φυσικών αιτιών’’, σύμφωνα με τον Λεονίντ Νεβζλίν, ο οποίος υπονόησε ότι σε βάρος του επί μακρόν συνεργάτη του Πούτιν μπορεί να έγινε απόπειρα δολοφονίας η οποία διατάχθηκε από το αφεντικό του», γράφει η Daily Mail.

Επικαλούμενος πηγές από τη Μόσχα, Ο Νεβζλίν πρόσθεσε ότι «ο Σοϊγκού είναι εκτός παιχνιδιού και πως ακόμη και εάν επιβιώσει, μπορεί να έχει αναπηρία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί έχουν συλληφθεί στη Ρωσία και κατηγορούνται για υπεξαίρεση ύψους έως και 10 δισ. δολαρίων από κονδύλια που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Νεβζλίν, έχει δραστηριοποιηθεί στα ΜΜΕ και στον τομέα του πετρελαίου και είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Ρωσία όταν ήρθε σε ρήξη με το Κρεμλίνο το 2003. Καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη το 2008 καθώς το Κρεμλίνο άσκησε δίωξη στα ανώτερα στελέχη της πετρελαϊκής Yukos.

Σε μικρό διάστημα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την έναρξη του πολέμου, ο Τύπος παρατήρησε πως ο Σοϊγκου δεν κάνει πλέον δημόσιες εμφανίσεις παρότι έχει την ευθύνη του στρατού και θα έπρεπε να είναι ένα από τα πιο κεντρικά πρόσωπα που εκπροσωπούν τη Μόσχα στην «επιχείρηση» στην Ουκρανία. Τότε εμφανίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Πούτιν κατά την οποια ωστόσο δεν ακούστηκε να μιλάει. 

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Πούτιν είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την πορεία του πολέμου και με τον ίδιο τον υπουργό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να επαληθευτεί η ορθότητα των δημοσιευμάτων αυτών.

Πηγή: skai.gr