Σενάρια από Τούρκους αναλυτές: Η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία

Σενάρια για «πολιορκία» της Τουρκίας από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, αλλά και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι τα ζητήματα που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη γείτονα χώρα. Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bir Gun: «Χρεωκοπούμε». 

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει αγγίξει το 160%. Ωστόσο, στον χειρότερο βαθμό, από το 2008, βρίσκονται και τα ασφάλιστρα των τουρκικών ομολόγων, ενώ η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει φτάσει το 10%. 

«Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία για την οικονομία της χώρας, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο – αν υπάρχει – δεν είναι μια καλή εικόνα για την Τουρκία», ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. 

«Εκλογές στην Τουρκία» 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, η οικονομία είναι εκτός ελέγχου αυτή τη στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος είναι δύσκολο να πάρει μέτρα και μέσα σε αυτή την εξίσωση μπαίνει και η Ελλάδα. 

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι, «η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία, ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιούνται «μήπως η Ελλάδα και με τα Rafale ετοιμάζεται για πόλεμο;». 

Μάλιστα, η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική δύο φορές. 

Ενδεικτικά: 
Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδα Μιλιέτ 
«Στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνει το δικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί  εγκατέστησαν στρατιωτική βάση» .

Τουργκάϊ Γκουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam 
«H Eλλάδα αγοράζει απο την Γαλλία δεκάδες μαχητικά Rafale»

Αχμέτ Χακάν, διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet
«Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά»

Τουργκάϊ Γκιουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam
«Αφού αγοράζει Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας.  Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο  λόγος είναι ένας. Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για την πολιορκία της Τουρκίας». 

Πηγή: skai.gr