Σεξ, ναρκωτικά και φόβος: Η μαύρη καθημερινότητα ενός επόπτη του Facebook

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει τις συνθήκες εργασίας των εποπτών - ελεγκτών περιεχομένου του Facebook αφιέρωμα του online περιοδικού The Verge.

Συνεντεύξεις με περίπου 12 νυν και πρώην εργαζόμενους σε εργολάβο του Facebook στην Αριζόνα φανερώνουν πως οι επόπτες καθημερινά έρχονται σε επαφή με υλικό που εικονίζει δολοφονίες, βιασμούς, σφαγές και άλλα ειδεχθή εγκλήματα, προκειμένου να προστατεύσουν τους υπόλοιπους χρήστες.

Οι πηγές περιγράφουν ένα χώρο εργασίας που συνήθως βρίσκεται στα όρια. Προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με αστεία περί αυτοκτονίας, καπνίζουν χασίς στα διαλείμματά τους. Κάποιοι βρέθηκαν να κάνουν σεξ στο γραφείο, κάτω από σκάλες ή σε ένα δωμάτιο που προοριζόταν για θηλάζουσες μητέρες.

Άλλοι αναπτύσσουν άγχη ακόμα και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους και συνεχίζουν να βιώνουν κρίσεις αφότου αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Το γραφείο διαθέτει έναν ψυχολόγο, που δεν είναι πάντοτε παρών. Η στήριξη τερματίζεται σε περίπτωση απόλυσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι επόπτες ομολογούν ότι εν τέλει ενστερνίζονται τις ακραίες απόψεις ή συνωμοσίες με τις οποίες έρχονται σε επαφή κάθε μέρα.

Σύμφωνα με το Verge ένας υπάλληλος στα γραφεία στην Αριζόνα κυκλοφορεί λέγοντας πως η Γη είναι επίπεδη, ενώ ένας συνάδελφός του κοιμάται με όπλο και λέει πως πλέον δεν πιστεύει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν τρομοκρατικές.

Η καθημερινότητα για τον μέσο επόπτη στον εργολάβο στην Αριζόνα, σύμφωνα με το Verge, απέχει πολύ από τα διαφημισμένα προνόμια που απολαμβάνουν οι κανονικοί υπάλληλοι του Facebook.

Ο μισθός ανέρχεται σε 28.800 δολάρια ανά έτος, την στιγμή που οι μέσες αποδοχές στο Facebook υπολογίζονται σε 240.000 δολάρια.

Ένας επόπτης μπορεί να απολυθεί εάν υποπέσει σε λίγα λάθη ανά εβδομάδα, ενώ οι προϊστάμενοι προσπαθούν να προγραμματίσουν ή να ελέγξουν ακόμα και τα διαλείμματα για τουαλέτα. Δύο μουσουλμάνοι εργαζόμενοι διατάχθηκαν να σταματήσουν να προσεύχονται κατά το 9λεπτο «ευεξίας» που δικαιούνται κάθε ημέρα.

Απαντώντας στο δημοσίευμα το Facebook υποστήριξε ότι εργάζεται ώστε να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους των εργολάβων του.
Πηγή: skai.gr