Κηφισός

Κυκλοφοριακά προβλήματα στον Κηφισό και το κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά λόγω σύγκρουσης οχημάτων

Κλείσιμο

Σεισμός στην Τουρκία: Συλλήψεις όσων διαμαρτύρονται για ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε τέσσερα άτομα για «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ξεχνά τις μεθόδους καταστολής, ιδιαίτερα ενόψει προεκλογικής περιόδου, με συλλήψεις όσων διαμαρτύρονται για ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη νότια Τουρκία. 

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε τέσσερα άτομα για «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν αφού οι αστυνομικοί βρήκαν λογαριασμούς που μοιράζονταν «προκλητικές αναρτήσεις με στόχο να δημιουργήσουν φόβο και πανικό», ανέφερε η αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι μια ευρύτερη έρευνα για τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά δεν προσέφερε πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτήσεων, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με αναρτήσεις ανθρώπων που διαμαρτύρονται για την έλλειψη διασωστών στις περιοχές τους, ιδιαίτερα στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία έχει από τον περασμένο Οκτώβριο ένα νόμο περί παραπληροφόρησης, ο οποίος τιμωρεί τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων σε ορισμένες περιοχές τα σωστικά συνεργεία ακόμα δεν έχουν φθάσει, ενώ η βοήθεια είναι ανεπαρκής.

Πηγή: skai.gr