«Πέταξε τα παιδιά του από το μπαλκόνι για να τα σώσει»- H αυτοψία του ΣΚΑΪ στα συντρίμμια του φονικού σεισμού και οι μαρτυρίες- σοκ

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης κατάφερε σήμερα να φθάσει στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, στην περιοχή Καχραμαν Μαράς. Μίλησε με επιζήσαντες και κατέγραψε μαρτυρίες που συγκλονίζουν.

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες αλλά και οι εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους στην ολοκληρωτική ισοπέδωση τουρκικών και συριακών περιοχών.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης κατάφερε σήμερα να φθάσει στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, στην περιοχή Καχραμαν Μαράς. Μίλησε με επιζήσαντες και κατέγραψε μαρτυρίες που συγκλονίζουν.

Ιστορίες όπως αυτή του ενός πατέρα που πέταξε από το παράθυρο τα δυο παιδιά του και μετά πήδηξε ο ίδιος για να γλιτώσει από τη μανία του εγκέλαδου. 

Η εικόνα από το κέντρο του Τούρκογλου μοιάζει δραματική και δεν υπάρχουν πλέον ιδιαίτερες ελπίδες για επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Το σκηνικό παραπέμπει σε μαζικό βομβαρδισμό.

Ο Μανώλης Κωστίδης με την κάμερα του ΣΚΑΙ και τον Αντώνη Μισιρλή ξεκινούν το οδοιπορικό και φτάνουν στο επίκεντρου του σεισμού, στην πόλη Καχραμαν Μαράς, στην περιοχή στην οποία, μαζί με την Αντιόχεια, καταγράφονται ίσως οι μεγαλύτερες καταστροφές με τίποτα να μην έχει μείνει όρθιο μετά το καταστροφικό ξέσπασμα του σεισμού.

Ενώ τα σωστικά συνεργεία έχουν αποχωρήσει και στο σημείο υπάρχουν μόνο εκσκαφείς , ξαφνικά 140 ώρες μετά το σεισμό , εμφανίζεται η ελπίδα για ένα θαύμα.

Ο στρατός ζητά από τον κόσμο να απομακρυνθεί προσπαθώντας να φτάσει σε μεγαλύτερο βάθος, στα συντρίμμια, και να ξεκινήσει κάποια επιχείρηση διάσωσης.  

Ο κόσμος σιωπαίνει , τα μηχανήματα σβήνουν και ξαφνικά επικρατεί νεκρική σιγή.

Η αποστολή του ΣΚΑΙ μετέβη και στην επαρχία Κιομούρλερ, στο επίκεντρο του σεισμού και καταγράφει εικόνες πολέμου, ανθρώπους σε απόγνωση και βουνά ερειπίων.

Οι πολίτες ελπίζουν στο θαύμα και προσεύχονται στη μέση του δρόμου.

Ο πόνος είναι αφόρητος. 

Η ιστορία επιζώντα που διασώθηκε από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού αλλά είδε την οικογένεια του να ξεκληρίζεται.

Εξίσου ανατριχιαστική είναι η ιστορία επιζώντας ο οποίος απεγκλωβίστηκε αφού διασώστες αναγκάστηκαν να του κόψουν το χέρι.

Πολίτες εγκλωβισμένων, στήνουν σκηνές μπροστά από τα συντρίμμια και αναμένουν.

Στην επαρχία τα πράγματα είναι δυσκολότερα , σε κάποιες περιοχές δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία και οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα.
 

Πηγή: skai.gr