Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στο Ιράν: Σχεδόν 500 τραυματίες και μεγάλες καταστροφές

Πάνω από 200 σπίτια έχουν υποστεί μερική ή ολική καταστροφή - Πολλοί από τους τραυματίες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, κάποιοι σε σοβαρή κατάσταση

Μεγάλες καταστροφές και σχεδόν 500 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα στο Ιράν.

Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 490 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη βορειοδυτική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν, κοντά στην πόλη Χόι, 807 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το ιρανικό σεισμολογικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:51 π.μ. τοπική ώρα σε βάθος 10 χιλιομέτρων και ακολούθησαν περισσότεροι από 30 μετασεισμοί με μέγεθος μικρότερο των 4 βαθμών.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν εισαχθεί σε τοπικά νοσοκομεία της επαρχίας, δήλωσε ο Μοτζτάμπα Χάλεντ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Τοπικοί αξιωματούχοι στο Δυτικό Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι περισσότερες από 200 κατοικίες έχουν υποστεί μερικές ή ολικές ζημιές από τον σεισμό, ενώ ομάδες αρωγής και διάσωσης εστάλησαν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Πηγή: skai.gr