Σε συναγερμό η Ινδία υπό το φόβο νέων παραλλαγών της Covid-19

Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανέφερε ότι η Ινδία θα πραγματοποιεί τυχαία τεστ στο 2% των τουριστών που καταφθάνουν στα αεροδρόμιά της προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού

Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ο υπουργός Υγείας της Ινδίας συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και να συνεχίσουν να εμβολιάζονται υπό το φόβο μιας νέας παραλλαγής. 

Ο υπουργός Υγείας Mansukh Mandaviya ανέφερε σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη στο κοινοβούλιο ότι η Ινδία θα πραγματοποιεί τυχαία τεστ στο 2% των τουριστών που καταφθάνουν στα αεροδρόμιά της προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

«Τα κράτη προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους ζητώντας να φορούν μάσκες, να χρησιμοποιούν απολυμαντικά χεριών, να τηρούν την αναπνευστική υγιεινή και την κοινωνική απόσταση», είπε ο Mandaviya, καθώς ενθάρρυνε τους Ινδούς να εμβολιαστούν. 

Η Ινδία χαλάρωσε τους περιορισμούς της για την Covid- 19 νωρίτερα φέτος μετά την μείωση των κρουσμάτων και οι άνθρωποι ως επί των πλείστων έχουν σταματήσει να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. 

Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται καθώς η Κίνα προετοιμάζεται για περαιτέρω εξάπλωση των λοιμώξεων μετά την εσπευσμένη έξοδό της από τη στρατηγική της μηδενικής Covid.

Χθες, Τετάρτη, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξέφρασε την ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα στην Κίνα, τονίζοντας ότι ανησυχεί για τις «αυξανόμενες αναφορές σοβαρών ασθενειών».

Πηγή: skai.gr