Σε πλήρη λειτουργία ξανά ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης

Σε πλήρη λειτουργία ξανά ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης

Την επαναφορά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης σε πλήρη λειτουργική ζωή αναγγέλλει μέσω μηνύματός του στο τεύχος Ιανουαρίου της μηνιαίας έκδοσης του Εθνικού Προσκυνήματος των ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

«Η επαναφορά, σημειώνει, γίνεται σε μια ιστορική στιγμή για την Αρχιεπισκοπή, η οποία φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Το εθνικό προσκύνημα του Αγίου Νικολάου, το οποίο θα βρεθεί στο επίκεντρο της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον Ιούλιο, αποτελεί ουσιαστικά οίκο προσευχής και μνήμης λόγω του εθνικού τραύματος που προκλήθηκε στην Αμερική και της εξέχουσας θέσης που κατέχει ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο ανακατασκευασμένο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υπογραμμίζει, μάλιστα, στο μήνυμά του τη μεγάλη ευθύνη που φέρει η εκκλησία μας στην Αμερική απέναντι στο έθνος για τη διατήρηση της παρουσίας της πίστης και των ανώτερων αρχών και αξιών στο Σημείο Μηδέν, καθώς ο 'Αγιος Νικόλαος είναι η μόνη θρησκευτική παρουσία σε ολόκληρη αυτή την έκταση των 16 στρεμμάτων. «Ο ιερός ναός, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, είναι πηγή καθαγιασμού για όλους όσοι έρχονται στο Σημείο Μηδέν και για όλους όσοι σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν την ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου όπου και αν βρίσκονται. Η παρουσία μας δεν είναι ούτε προσηλυτιστική ούτε όμως και παθητική, αλλά δραστήρια και ο καθαγιασμός, η λύτρωση, η συγχώρεση και η θεραπεία αποτελούν κάτι περισσότερο από συμβολισμούς της πίστης», υπογραμμίζει.

«Μέσω της ποιμαντικής διακονίας, μέσω του κηρύγματος, μέσω της διδασκαλίας και μέσω της προσφοράς προς τους άλλους, είτε επηρεάστηκαν προσωπικά από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είτε όχι, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά που ο καθαγιασμός φέρνει με τη θεραπεία, την επούλωση των εσωτερικών πληγών και εντέλει τη λύτρωση από τον πόνο και την απώλεια όσων συνανθρώπων μας χάθηκαν εκείνη τη μοιραία ημέρα», προσθέτει.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ