Κλείσιμο

Σε «μυστηριώδες» και εσπευσμένο ταξίδι στις ΗΠΑ ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Το Sky News κάνει λόγο για «μυστηριώδες ταξίδι της τελευταίας στιγμής» που μοιάζει να αποφασίστηκε πολύ γρήγορα

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τη σπουδή, με την οποία ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, ταξίδεψε χθες στην Ουάσινγκτον για συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, διερωτούμενα αν αυτό συνδέεται με αυξημένη πυρηνική απειλή από τη Ρωσία.

Καθησυχαστικός ως προς αυτό το σενάριο εμφανίστηκε ωστόσο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Το Sky News κάνει λόγο για «μυστηριώδες ταξίδι της τελευταίας στιγμής» που μοιάζει να αποφασίστηκε πολύ γρήγορα, όπως φαίνεται από το ότι ο κ. Γουάλας ακύρωσε την ενδεκάτη ώρα εμφάνιση ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής και από το ότι στο Πεντάγωνο δεν έγινε δεκτός από τιμητικό άγημα, όπως συνηθίζεται.

Τις ανησυχίες ότι η επίσκεψη έγινε για κάποιον ειδικό πολύ σοβαρό λόγο που συνδέεται με την Ουκρανία ενέτεινε ένα σχόλιο του Βρετανού Υφυπουργού Άμυνας Τζέιμς Χίπι.

Μιλώντας στο Sky News την Τρίτη είπε ότι το γεγονός πως έχουν καταστεί αναγκαίες οι συζητήσεις του είδους που έχει στις ΗΠΑ ο πολιτικός προϊστάμενός του είναι «πέραν όσων μπορούμε να διανοηθούμε».

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας περιορίστηκε στο να πει ότι στην Αμερική ο κ. Γουάλας συζητά θέματα ασφαλείας αμοιβαίου ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Πάντως το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι εμφανίστηκε καθησυχαστικός, κάνοντας λόγο για μία «ομαλή και τακτική» επίσκεψη στο πλαίσιο μίας «πολύ ανώμαλης και διεστραμμένης κατάστασης». Άφησε να εννοηθεί ότι οι συζητήσεις του κ. Γουάλας επικεντρώνονται στα ρωσικά πλήγματα κατά ουκρανικών υποδομών.

«Υπάρχει μια επιτακτικότητα διότι στοχεύονται πολίτες με έναν νέο τρόπο και επομένως πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό και η αντίδρασή μας πρέπει να γίνει γρήγορα», είπε ο κ. Κλέβερλι.

Την ίδια ώρα πάντως βρετανικές εφημερίδες μεταφέρουν εικασίες αναλυτών περί πιθανής πυροδότησης τακτικού πυρηνικού όπλου από τον Πούτιν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ή σε απομονωμένο ρωσικό έδαφος, σε μια επίδειξη ισχύος.

Πηγή: skai.gr