Σε «κατρακύλα» η τουρκική οικονομία: Η κεντρική τράπεζα πούλησε συνάλλαγμα

Η οικονομική κρίση συνεχίζει να σαρώνει την τουρκική οικονομία, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να πουλά συνάλλαγμα για να συγκρατήσει την υποτίμηση της λίρας. 
 
Ειδικότερα μόλις ξεκίνησε την ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν  στην ΚΟ του κόμματος του, η κεντρική τράπεζα επίσημα ανακοίνωσε ότι επεμβαίνει στην αγορά και  πουλά συνάλλαγμα για να συγκρατήσει την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Πράγματι για κάποιες ώρες η τούρκικη λίρα ανατιμήθηκε σχεδόν 3%. Ωστόσο οικονομικοί αναλυτές εκτίμησαν ότι οι απώλειες είναι τόσο μεγάλες από το προηγούμενο διάστημα, που η πώληση αυτή δεν ωφελεί σε τίποτα ενώ κάνουν λόγο για οικονομικό αδιέξοδο στην χώρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στην πολιτική «Ερντογάν»,όπως ανακοινώνει ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι θα πετύχει με αυτόν τον τρόπο την οικονομική ανάπτυξη:«O Tαγίπ Ερντογάν όσα είπε χθες τα ίδια λέει και σήμερα. Όλη η υφήλιος γνωρίζει πως με ενοχλούν τα υψηλά επιτόκια .Δεν ήμουν ποτέ υπέρ των επιτοκίων, ούτε χθές κα ούτε θα ειμαι υπερ των επιτοκίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr