Κλείσιμο

Σε κατάσταση πολιορκίας: Δεκάδες πράκτορες τραυματίστηκαν στην Ουάσινγκτον - 4.100 συλλήψεις

Χαρακτηριστική της σφοδρότητας των συγκρούσεων στην Ουάσινγκτον, και στις ΗΠΑ γενικότερα, είναι ο απολογισμός των τραυματιών τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Περισσότεροι από 50 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις έξω από τον Λευκό Οίκο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι λόγω των επεισοδίων ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ φυγαδεύτηκαν σε υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου που φάνηκε να βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας. Από τις συγκρούσεις στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. 


Στην Ουάσιγκτον, η ιστορική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη μπροστά από τον Λευκό Οίκο πυρπολήθηκε την Κυριακή το βράδυ. Οι ταραχοποιοί έριξαν κοκτέιλ. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού εναντίον διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά στην αστερόεσσα στο πάρκο Λαφαγιέτ. 

Οι λεηλασίες συνεχίζονται σε μια έκτη νύχτα βίας σε πόλεις των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Τουλάχιστον 40 πόλεις έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω των ταραχών και της βίας.

Ενδεικτικά, στη Φιλαδέλφεια δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν σε εκτεταμένες επιδρομές και λεηλασίες.  Στη Βοστώνη πυρπολήθηκε ένα ταχύπλοο κρουαζιερόπλοιο ενώ δυνάμεις αστυνομικών αναπτύχθηκαν έξω από καταστήματα για να αποτρέψουν τις επιδρομές. Περίπου 5.000 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί σε 26 πολιτείες, και στην Ουάσινγκτον, ενώ 4.100 άτομα συνελήφθησαν μόνο το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: skai.gr