Σε εξέλιξη πυραυλική επίθεση της Χαμάς σε πόλεις του Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Πυραυλική επίθεση έχει εξαπολύσει η Χαμάς με πάνω από 120 ρουκέτες προς τις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν του νότιου Ισραήλ

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων έχει εξαπολύσει η Χαμάς με πάνω από 120 ρουκέτες προς τις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν του νότιου Ισραήλ ως απάντηση στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Σύμφωνα με το BBC, κύματα ρουκετών εκτοξεύονται στο Ισραήλ από τη Γάζα.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες στην Ασκελόν, ακριβώς βόρεια της Γάζας, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά .

Σύμφωνα με ανταποκριτές του CNN στην περιοχή, ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ.

Σε απάντηση ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας, θέτοντας σε κατάσταση πολιορκίας την περιοχή. Ταυτόχρονα, ο στρατός ενημέρωσε ότι έχει εξαπολύσει «εκτεταμένη» επίθεση στα κέντρα της Χαμάς στη Γάζα.

Νωρίτερα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα και σήμερα το πρωί στη Γάζα σκοτώθηκαν τέσσερις όμηροι που κρατούνταν από την οργάνωση.
 
Δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, αλλά ο ισραηλινός στρατός είπε σήμερα το πρωί ότι ήταν «δεκάδες».
 

Πηγή: skai.gr