ΚΑΙΡΟΣ

Σε δημοπρασία τα γυαλιά του αληθινού Τζέφρι Ντάμερ, του «κανίβαλου» του Μιλγουόκι

Από το 1978 έως το 1991 δολοφόνησε 167 νεαρούς άνδρες ενώ τα εγκλήματά του περιλάμβαναν σεξουαλική βία, νεκροφιλία και κανιβαλισμό. 

Ο Τζέφρυ Ντάμερ -  γνωστός και ως ο κανίβαλος του Μιλγουόκι - ήταν διαβόηταος Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος, που για σχεδόν 15 χρόνια είχε σκορπίσει τον τρόμο στις ΗΠΑ. 

Από το 1978 έως το 1991 βασάνισε και δολοφόνησε 17 νεαρούς άνδρες - όλοι τους γκέι - ενώ τα εγκλήματά του περιλάμβαναν σεξουαλική βία, νεκροφιλία και κανιβαλισμό. 

Το 1992 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη αλλά δύο χρόνια αργότερα, το 1994 σε ηλικία 34 ετών, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μέσα στη φυλακή από έναν συγκρατούμενό του. 

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον «κανίβαλο του Μιλγούοκι» αναθερμάνθηκε πρόσφατα χάρη σε μια  σειρά ντοκιμαντέρ για την ζωή του στο Netflix και κάποιος ετοιμάζεται να το εκμεταλλευτεί. 

Ένας Καναδός συλλέκτης, ο Τζέημς Τέηλορ, δημοπρατεί τα μεγάλα τετράγωνα γυαλιά που φορούσε το 1993 ο Ντάμερ σε συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές (κεντρική φωτογραφία) και έγιναν το «σήμα κατατεθέν» του ψυχοπαθή δολοφόνου.

Ο Τζέημς έχει στο Βανκβούβερ κατάστημα με παρόμοια, «νοσηρά» αντικείμενα – ανάμεσά τους πάρα πολλά προσωπικά αντικείμενα και σύνεργα του Ντάμερ, τα οποία απέκτησε από τον πατέρα του δολοφόνου, με το αζημίωτο και τη συμφωνία να παίρνει μέρος των κερδών.

Τώρα, ο Τζέημς δημοπρατεί τα γυαλιά με κατώτατη τιμή εκκίνησης τα 150 χιλιάδες δολάρια. Επίσης, πουλά την βίβλο του Ντάμερ μέσα στην φυλακή για 6.000 δολάρια και το δοχείο νυκτός του για 3.000 δολάρια.

Η σειρά του Netflix με τίτλο «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» και πρωταγωνιστή τον Έβαν Πίτερς, ήταν η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix την εβδομάδα 19-25 Σεπτεμβρίου – την εβδομάδα της πρεμιέρας ενώ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως από τους συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή: skai.gr