Σαουδική Αραβία: Νεαροί έπιναν το απολυμαντικό για δήθεν προστασία από τον κορωνοϊό

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας διέταξε την σύλληψη δύο νεαρών ανδρών για «εξαπάτηση» του κοινού, καθώς αυτοί εμφανίστηκαν σε ένα βίντεο να πίνουν απολυμαντικό, υποστηρίζοντας ότι αυτό το προϊόν προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Οι δύο νεαροί εμφανίζονται ξεχωριστά σε ένα βίντεο, που έγινε viral στο διαδίκτυο, πίνοντας ένα μπουκάλι απολυμαντικό, προκαλώντας κατακλυσμό από οργισμένα σχόλια.

Στο Twitter, η γενική εισαγγελία ανέφερε ότι διέταξε τη σύλληψη των δύο ανδρών επειδή «ήπιαν το απολυμαντικό ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» και για «εξαπάτηση του κοινό (υποστηρίζοντας ότι αυτό) προστατεύει από τον κορωνοϊό».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, ένας χρήστης ζήτησε να εφαρμοστεί η «βαρύτερη τιμωρία» στους δύο άνδρες, λέγοντας ότι έθεσαν σε κίνδυνο άλλους νέους ανθρώπους, υποκινώντας τους να αναπαράγουν την πράξη τους.

Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει 274 κρούσματα του Covid-19 στο έδαφός της και όχι θανάτους. Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.000 κρούσματα στις έξι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC).

Η μεγαλύτερη οικονομία στον αραβικό κόσμο, η Σαουδική Αραβία έκλεισε κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, ανέστειλε πτήσεις και την Ούμρα, ένα μικρό μουσουλμανικό προσκύνημα, για να συγκρατήσει την επιδημία. Οι προσευχές αναβλήθηκαν επίσης την Τρίτη εκτός από τους δύο ιερότερους τόπους του Ισλάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ