Σχέδιο αύξησης των βιομηχανικών εξαγωγών από τη Σαουδική Αραβία

Ο στόχος από την υλοποίηση Εθνικής Βιομηχανικής Στρατηγικής είναι η αύξηση των εξαγωγών στα 150,49 δισ. ευρώ από το 2030

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενεργοποίησε χθες την υλοποίηση μιας Εθνικής Βιομηχανικής Στρατηγικής με στόχο την αύξηση των βιομηχανικών εξαγωγών στα 148,34 δισεκατομμύρια δολάρια (150,49 δισεκατομμύρια ευρώ) από το 2030, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

Η στρατηγική αυτή, επικεντρώνεται σε ένα σχέδιο για την προώθηση της βιομηχανίας και την προσέλκυση επενδύσεων στην οικονομία του βασιλείου, οδηγώντας την διαφοροποίηση της οικονομικής ανάπτυξης και του ΑΕΠ, πέραν των πετρελαϊκών εξαγωγών.

Η ίδια στρατηγική θα επιφέρει αύξηση των επενδύσεων στον βιομηχανικό τομέα στα 346,21 δισεκατομμύρια δολάρια (351,23 δισεκατομμύρια ευρώ) σύμφωνα με το SPA.

“Μέσω της Εθνικής Βιομηχανικής Στρατηγικής και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, το βασίλειο θα καλωσορίσει έναν ηγετικό πυρήνα βιομηχανικής ανάπτυξης που θα συνεισφέρει στην ασφαλή λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο και θα εξάγει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε ο πρίγκιπας Μοχάμεντ, όπως μετέδωσε το SPA.

H στρατηγική για την ανάπτυξη της βιομηχανίας στη Σαουδική Αραβία στοχεύει στην αύξηση των μονάδων βιομηχανικής παραγωγής στο βασίλειο από 10.640 σήμερα στις 36.000 από το 2035, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά του SPA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ