Σάνα Μάριν: Τα «παράτησε» όλα και πάει στο... Χόλιγουντ

Oι νέες επαγγελματικές περιπέτειες της Μάριν δεν σταματούν εδώ, αντιθέτως, τώρα αρχίζουν και αυτό γιατί η τέως πρωθυπουργός της Φινλανδίας υπέγραψε με την εταιρεία διαχείρισης ταλέντων Range Media Partners.

Της Αθηνάς Παπακώστα

Η Φινλανδή Σάνα Μάριν, στα 34 της χρόνια έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο. Μέχρι φέτος, την άνοιξη, ηγούνταν μία πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού η οποία επιβίωσε στην πανδημία του κορωνοϊού, έγινε μάρτυρας του πολέμου στην Ουκρανία και έκοψε εισιτήριο για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η κρατική φινλανδική τηλεόραση μετέδιδε τις εξής δηλώσεις της... «Ήρθε η ώρα να πάω παρακάτω. Ανυπομονώ να μπω σε έναν νέο ρόλο».

Η, πλέον, 37 ετών Μάριν είχε χάσει τις εθνικές εκλογές από τον περασμένο Απρίλιο και ο Σεπτέμβριος τη βρήκε να έχει πλέον αποχωρήσει και από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών και, στη συνέχεια, από τη φινλανδική Βουλή. Ταυτόχρονα, είχαν αποφασίσει από κοινού με τον σύζυγό της να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου μετά από 19 χρόνια κοινής ζωής.

Το επόμενο επαγγελματικό της βήμα έγινε με την ίδια να περνά το κατώφλι του think tank Institute for Global Change του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ.  Ο ρόλος της είναι εκείνος της στρατηγικής συμβούλου και αποστολή της, οι συμβουλές σε πολιτικούς ηγέτες για τα μεταρρυθμιστικά τους προγράμματα που αφορούν ζητήματα όπως το κλίμα, η τεχνολογία και η ισότητα των φύλων.  

Oι νέες επαγγελματικές περιπέτειες της Μάριν δεν σταματούν εδώ. Αντιθέτως, τώρα αρχίζουν και αυτό γιατί η τέως πρωθυπουργός της Φινλανδίας υπέγραψε με την εταιρεία διαχείρισης ταλέντων Range Media Partners.

Σύμφωνα με το Politico η Range Media Partners έχει – μεταξύ άλλων – πελάτες αστέρες του Χόλιγουντ βραβευμένους με Όσκαρ όπως είναι ο Bradley Cooper, ο Tom Hardy και η Keira Knightley. Όπως αναφέρεται, η εταιρεία «συνεργάζεται με μία ομάδα καταξιωμένων ηγετών της (εν λόγω) βιομηχανίας προκειμένου να παρέχει σε καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, επαγγελματίες αθλητές και άλλους εντός της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, υπηρεσίες διαχείρισης και εκπροσώπησης υψηλής ποιότητας».

Κατά το Variety η Σάνα Μάριν θα εξερευνήσει ευκαιρίες στα Μέσα Ενημέρωσης και τη ψυχαγωγία συμπεριλαμβανομένων της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του ήχου και της εταιρικής συνεργασίας με εμπορικές εταιρείες.

Ήδη η HBO Max έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία της πρώτης πρωτότυπης φινλανδικής παραγωγής με τον τίτλο «First Five» η οποία αφορά σε ένα πορτραίτο της Μάριν αλλά και του κυβερνητικού της συνασπισμού στον οποίο όλα τα κόμματα που συμμετείχαν είχαν για πρόεδρο γυναίκες. Η ίδια είναι, άλλωστε, ένα από τα πρότυπα φεμινιστικής πολιτικής που, φυσικά, δεν γλίτωσε από τις σεξιστικές επιθέσεις και τον μισογυνισμό είτε γιατί ήταν γυναίκα πρωθυπουργός, είτε γιατί είναι μαμά που βγάζει το παιδί της φορώντας κολάν, είτε γιατί με την ιδιότητα του πολίτη διασκέδαζε χορεύοντας και τραγουδώντας σε ένα πάρτι με φίλους.   

Όμορφη (υπερβολικά), νέα (πολύ), ισχυρή (για την ηλικία της) και καθόλου φοβική ή ενοχική (ως γυναίκα), η Σάνα Μάριν είδε τους Financial Times να την συμπεριλαμβάνουν στις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή, το περιοδικό Time στη λίστα με τους επόμενους 100 πιο επιδραστικούς ηγέτες και το Forbes στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Τώρα το... Hollywood της χτυπά την πόρτα. Για να δούμε εάν και στο «πανί» η τέως πρωθυπουργός της Φινλανδίας θα χορέψει με την καρδιά της. 

Πηγή: skai.gr