Σάλος με ταυρομάχο που σκουπίζει τα δάκρυα ταύρου πριν τον θανατώσει (vid)

Οργή αλλά και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στιγμιότυπα που αποτυπώνουν ταυρομάχο να σκουπίζει τα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια αιμόφυρτου ταύρου,  λίγο πριν του δώσει το τελικό χτύπημα.

Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο 39χρονος ταυρομάχος Μοράντε Ντε Λα Πουέμπλα φαίνεται λίγο πριν το τέλος της ταυρομαχίας να βγάζει από την τσέπη του ένα μαντήλι και να σκουπίζει δάκρυα που τρέχουν στο ματωμένο πρόσωπο του ζώου που ο ίδιος βασάνισε μέχρι θανάτου. 

Το λαβωμένο και αποπροσανατολισμένο ζώο, με 4 βέλη να έχουν τρυπήσει την πλάτη του , τρεκλίζει στην αρένα λίγο πριν τα δάκρυα καλύψουν μάτια του, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβαίνει όταν ο οργανισμός του ζώου βρίσκεται σε καθεστώς μεγάλου στρες. 

Η κίνηση του αυτή προκάλεσε την έκπληξη, την θλίψη αλλά και τον αποτροπιασμό πλήθους χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι και κάνουν λόγο όχι μόνο για υποκρισία αλλά και για διαστροφή καθώς η πράξη αυτή μοιάζει να υποδεικνύει ακριβώς την σαδιστική φύση του ταυρομάχου.

Στον αντίποδα θιασώτες των ταυρομαχιών εξέλαβαν τη χειρονομία ως ένδειξη σεβασμού προς το ζώο. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην αρένα της Real Maestranza στη Σεβίλλη ,όπου παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβάλλει φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, προκειμένου οι ταυρομαχίες να τερματιστούν, το θλιβερό έθιμο της βίας συνεχίζεται κανονικά.

Η Σίλβια Μπαρκουέρο Νογκάλες, αρχηγός του πολιτικού κόμματος της Ισπανίας κατά την κακοποίησης των ζώων, Pacma, δήλωσε στο περιθώριο του συμβάντος πως «μόνο ένα κακόβουλο και διεστραμμένο μυαλό θα μπορούσε να βασανίσει ένα ζώο μέχρι το αίμα να αναβλύζει στα πόδια του και στη συνέχεια να σκουπίσει το πρόσωπό του με ένα μαντήλι.

«Ο ταυρομάχος απλώς προσπαθεί να συγκαλύψει την αναλγησία του .Καταργήστε ταυρομαχίες τώρα!», καταλήγει.

Τα πλάνα του περιστατικού έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής περί τις 2.3 εκατομμύρια φορές μόνο στο twitter και εγείρουν προβληματισμό αλλά και αγανάκτηση για το γεγονός πως αν και βρισκόμαστε στο 2019, αιματηρά έθιμα και κακοποίηση ζώων συνεχίζονται με το πρόσχημα της παράδοσης.

Με πληροφορίες από: Daily Mail
Πηγή: skai.gr