«Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τον Συριακό Στρατό που κερδίζει έδαφος τώρα», δήλωσε χθες ο Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία  Αλεξέι Γερκόβ σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Sputkin, o Ρώσος διπλωμάτης προέβη σε συγκρίσεις μεταξύ της τρέχουσας εκστρατείας που υποστηρίζει η ρωσική κυβέρνηση για την κατάληψη του Ιντλίμπ και της ανάκτησης της στρατηγικής πόλης του Χαλεπιού το 2016, όταν σε αυτό το πλαίσιο δολοφονήθηκε ο προκάτοχός τους.

Τι συνέβη τότε; Η «κρίση του αεροσκάφους» και η δολοφονική ενέργεια κατά του Πρέσβη Αντρέι Κάρλολ», ανέφερε ο Γερκόφ, αναφερόμενος στην πτώση του ρωσικού Su-35 το 2015 από την Τουρκία, που οδήγησε σε σύντομο πάγωμα των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. .

Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος φώναξε συνθήματα σχετικά με την ανάκτηση του Χαλεπίου προτού σκοτωθεί ο ίδιος.

«Εγώ ο ίδιος απειλήθηκα άμεσα», ανέφερε ο Γερκόβ προσθέτοντας «Δεν θέλω, αλλά θα αναφέρω μερικές από τις απειλές: "Πείτε αντίο για τη ζωή","κανείς δεν θα σας θρηνήσει"και "ήρθε η ώρα να καείς"».

Ο Ρώσος πρέσβης μίλησε για  αντι-ρωσική υστερία στα τουρκικά ΜΜΕ εξηγώντας πως το μίσος εναντίον των Ρώσων αυξήθηκε τώρα όπως συνέβη πριν από 5 χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Χαλέπι

Μεταξύ άλλων ο Γερκόβ διερωτήθηκε ποιος είναι ο σκοπός των τουρκικών παρατηρητηρίων κατά μήκος των συνόρων στο Ιντλίμπ της Συρίας. «Τώρα βρίσκονται πίσω από την πρώτη γραμμή», είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελούν ουσιαστικά στόχους.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τις απειλές, δήλωσε η Ρωσική Πρεσβεία στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS  σήμερα Παρασκευή.

Πηγή: sigmalive

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις