Κλείσιμο

Ρωσικό αεροσκάφος έκανε παράκαμψη 15.000 χλμ. για να παραλάβει τους απελαθέντες διπλωμάτες από Ελλάδα

Ρωσικό αεροπλάνο που στάλθηκε από τη Μόσχα για να παραλάβει τους απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες από την Ελλάδα και στη συνέχεια από την Ισπανία αναγκάστηκε να κάνει παράκαμψη 15.000 χιλιομέτρων λόγω της απαγόρευσης πτήσεων από την ΕΕ, αναφέρει ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24. Το θέμα δημοσίευσε το BBC.

«Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία και η Ελλάδα παραχώρησαν κατ' εξαίρεση τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να εισέλθει στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις κατευθύνθηκαν γύρω από χώρες που διατηρούν απαγορεύσεις στις ρωσικές πτήσεις», ανέφερε ο ιστότοπος.

Ιστότοπος αναφέρει χαρακτηριστικά ότιη πτήση έφθανε τα 15.163 χλμ., απόσταση «σχεδόν όσο η μεγαλύτερη εμπορική πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης αυτή τη στιγμή».

Πυρά και απειλές εναντίον της Αθήνας είχε εξαπολύσει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

Σε ανακοίνωσή της, η Ζαχάροβα κάνει λόγο λόγο για μια «άνευ προηγουμένου κίνηση» στις ρωσοελληνικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι «θα απαντήσουμε καταλλήλως». 

Πηγή: skai.gr