ΚΑΙΡΟΣ

Κάλεσμα Ζελένσκι σε ξένους εθελοντές να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Μια διεθνή λεγεώνα από ξένους μαχητές που θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού κατά των ρωσικών εισβολέων, επιθυμεί να δημιουργήσει η Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσι, όπως μεταδίδει το CNN, κάλεσε πολίτες από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στον πόλεμο κατά του ρωσικού στρατού που όπως είπε σκοτώνει αμάχους. Παράλληλα ενθάρρυνε ξανά τους Ουκρανούς να δείξουν κουράγιο και να αμυνθούν στους εισβολείς.

«Οι Ουκρανοί έχουν δηλώσει το θάρρος να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και να σώσουν την Ευρώπη και τις αξίες της από τη ρωσική επίθεση. Δεν πρόκειται απλά για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης, κατά των ευρωπαϊκών δομών, κατά της δημοκρατίας, κατά των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά των παγκόσμιων κανόνων δικαίου, τους νόμους και την ειρηνική συνύπαρξη», είπε ο Ζελένσκι.

Κάλεσε όλους τους πολίτες του κόσμου, τους φίλους της Ουκρανίας, της ειρήνης και της Δημοκρατίας να συμμετέχουν σε αυτό τον πόλεμο.

«Όποιος θέλει να συμμετέχει στην Άμυνα της Ουκρανίας, της Ευρώπης και του κόσμου, μπορεί να έρθει και να πολεμήσει στο πλευρό των Ουκρανών, ενάντια στα ρωσικά εγκλήματα πολέμου», τόνισε.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε πως όσοι επιθυμούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Ακόλουθο Άμυνας στην Ουκρανική πρεσβεία της χώρας τους.

Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα:

«Ξένοι που επιθυμούν να υπερασπιστούν την Ουκρανία και τη διεθνή τάξη ως μέρος μιας Διεθνούς Λεγεώνας Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας, σας προσκαλώ να επικοινωνήσετε με τις ξένες διπλωματικές αποστολές της Ουκρανίας στις χώρες σας. Μαζί νικήσαμε τον Χίτλερ, έτσι θα νικήσουμε και τον Πούτιν», έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Πηγή: skai.gr