Αυστηρό μήνυμα Μόσχας στην Άγκυρα: Δεν μπορείτε να έχετε σχέσεις με την Ουκρανία σε βάρος μας 

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφότου η Τουρκία παρέδωσε πίσω στο Κίεβο πέντε Ουκρανούς διοικητές του Τάγματος Αζόφ

Το Κρεμλίνο διεμήνυσε σε αυστηρό τόνο σήμερα Δευτέρα ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αναπτύξει σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, αλλά ότι αυτές οι σχέσεις δεν θα πρέπει να στοχεύουν κατά της Ρωσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφότου η Τουρκία παρέδωσε πίσω στο Κίεβο πέντε Ουκρανούς διοικητές του Τάγματος Αζόφ, μια κίνηση που η Ρωσία χαρακτήρισε παραβίαση συμφωνίας για ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Σχολιάζοντας πάντως εάν αυτό θα επηρεάσει τη δημιουργία ενός προτεινόμενο ρωσικού «κόμβου αερίου» στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να συνεχίσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει το Σάββατο τόσο η Ουκρανία όσο και η Τουρκία παραβίασαν τους όρους της συμφωνίας που προέβλεπε ότι οι διοικητές του Αζόφ θα παρέμεναν στην Τουρκία μέχρι το τέλος του πολέμου.
 

Πηγή: skai.gr