Ρωσία: Σε συνεχή επαφή Πούτιν - πρόεδρος του Καζακστάν για την κρίση στη χώρα

Σε συνεχή επαφή ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαμίντιρ Πούτιν με τον Καζάκο ομόλογό του Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ για την κρίση στο Καζακστάν. 

Ο Πούτιν συζήτησε για την κατάσταση στο Καζακστάν σε «αρκετά τηλεφωνήματα» που είχε με τον Καζάκο ομόλογό του μετέδωσαν σήμερα Παρασκευή ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν μίλησε επίσης με τους ηγέτες άλλων χωρών του Οργανισμού της Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), στρατιωτικής συμμαχίας, χθες και σήμερα, Παρασκευή, μετέδωσαν τα πρακτορεία επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας φαίνεται να ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο στους δρόμους της κύριας πόλης του Καζακστάν Αλμάτι έπειτα από ημέρες βίας και ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία πρόεδρος είπε ότι είχε δώσει εντολή στα στρατεύματά του να πυροβολούν εν ψυχρώ ώστε να καταστείλουν την εξέγερση σε όλη τη χώρα.

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν εκ νέου στο Αλμάτι τη νύχτα ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Mir-24. Σύμφωνα με το κανάλι, αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr