Πυρκαγιά στο ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» - Βίντεο

Δεν τραυματίστηκε κανείς από το περιστατικό, ενώ 20 άτομα απομακρύνθηκαν από το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»

Πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη στο αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» στο ρωσικό λιμάνι Μουρμάνσκ στην Αρκτική όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

To αεροπλανοφόρο βρίσκεται στο ναυπηγείο Zvyozdochka στο λιμάνι του Μούρμανσκ στη Θάλασσα Μπάρεντς, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ρωσίας.

«Δεν υπήρξε φωτιά αλλά μια τοπική ανάφλεξη, η οποία κατασβέστηκε στις 11:30 π.μ. από το εργατικό δυναμικό και τους πυροσβέστες που ήταν παρόντες στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Το σύστημα ελέγχου ζημιών του πλοίου ενεργοποιήθηκε αμέσως και δεν υπήρξε ζημιά», διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου. 


Οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπαν επίσης στο TASS νωρίτερα την Πέμπτη ότι σημειώθηκε ανάφλεξη στο αεροπλανοφόρο. Διευκρίνισαν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς από το περιστατικό, ενώ 20 άτομα απομακρύνθηκαν από το πλοίο.

Στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» είχε ξεσπάσει φωτιά ακριβώς τρία χρόνια πριν, το Δεκέμβριο του 2019, ενώ είχε υποστεί ζημιές και τον Οκτώβριο 2018 όταν είχε βυθιστεί η πλωτή δεξαμενή στην οποία βρισκόταν.

Πηγή: skai.gr