Ρωσία: Οι ΗΠΑ είναι τόσο «κολλημένες» με τις κυρώσεις που δεν βλέπουν ότι απέτυχαν

«Είναι προφανές ότι οι απόπειρες στραγγαλισμού, καταστροφής της οικονομίας μας απέτυχαν» επέμεινε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ 

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ υποστήριξε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ είναι τόσο «κολλημένες» με τις κυρώσεις που δεν βλέπουν ότι απέτυχαν να γονατίσουν τη ρωσική οικονομία.

«Κολλημένη από τις κυρώσεις, η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να δει ότι η στρατηγική της επιλογής της έχει αποτύχει», ανέφερε. «Είναι προφανές ότι οι απόπειρες στραγγαλισμού, καταστροφής της οικονομίας μας απέτυχαν» επέμεινε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ 

«Το μόνο που πέτυχαν οι ΗΠΑ είναι μια αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας που ήδη έδινε αγώνα εν μέσω των επιπτώσεων από την πανδημία», είπε ο διπλωμάτης. «Οι κυρώσεις γυρίζουν μπούμερανγκ στους εγκέφαλους της τρέλας των κυρώσεων», είπε.

«Επιχειρηματικοί δεσμοί ρουτίνας έχουν πέσει θύματα της αμερικανικής πολιτικής κυρώσεων» είπε.

«Ένα άλλο αποτέλεσμα της χαοτικής συσσώρευσης ανούσιων κυρώσεων της Ουάσιγκτον είναι ότι προκαλούν τεράστιο κόστος στις επιχειρήσεις και στους απλούς πολίτες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι διεθνείς εταιρείες, εκφοβισμένα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, είναι επιφυλακτικά για τη διεξαγωγή εργασιών ρουτίνας. Η κυβέρνηση έχει φθάσει στο σημείο να προσπαθεί να εξηγήσει στις εταιρείες ότι υπάρχουν εξαιρέσεις στις κυρώσεις, συγκεκριμένα στον τομέα των τροφίμων, κι αυτό δεν λειτουργεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr