Ρωσία - Κριμαία: Οι αρχές εθνικοποίησαν ιδιοκτησίες Ουκρανών πολιτικών και επιχειρηματιών

Ιδιοκτησίες που ανήκουν στον Ουκρανό πρώην πρωθυπουργό Αρσένιι Γιατσενιούκ και σε επιφανείς επιχειρηματίες είναι ανάμεσα σε εκείνες που κατασχέθηκαν

Οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές στην Κριμαία δήλωσαν σήμερα πως εθνικοποίησαν περίπου 500 ιδιοκτησίες στη χερσόνησο, περιλαμβανομένων ορισμένων που ανήκουν σε υψηλόβαθμους Ουκρανούς πολιτικούς και σε εξέχοντες επιχειρηματίες.

Σε μια δήλωση στο Telegram, ο Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, ανέφερε πως το διάταγμα στοχοποιεί "συνεργούς του καθεστώτος του Κιέβου" και πως οι εθνικοποιημένες ιδιοκτησίες περιλαμβάνουν τράπεζες, τουριστικές και αθλητικές υποδομές.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σε κυβερνητικό ιστότοπο της Κριμαίας, ιδιοκτησίες που ανήκουν στον Ουκρανό πρώην πρωθυπουργό Αρσένιι Γιατσενιούκ και στους επιχειρηματίες Ίγκορ Κολομόισκι, Ρινάτ Αχμέτοφ και Σέρχιι Ταρούτα είναι ανάμεσα σε εκείνες που κατασχέθηκαν.

Η Κριμαία, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας, τελεί υπό τον έλεγχο της Μόσχας από το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε μονομερώς τη χερσόνησο.

Πηγή: skai.gr