Καταζητούμενος από τη Μόσχα δικαστικός του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μετά το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

Την είδηση μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε σήμερα Παρασκευή ένταλμα σύλληψης για τον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν, δύο μήνες μετά το ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

«Εθνικότητα: Άγγλος. Ημερομηνία γέννησης: 30 Μαρτίου 1970. Τόπος γέννησης: Εδιμβούργο, Σκωτία (...) Καταζητείται βάσει ενός άρθρου του ποινικού κώδικα», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, χωρίς καν να διευκρινίζεται η φύση του αδικήματος.

Στις 17 Μαρτίου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις κατηγορίες ότι οι δυνάμεις της διέπραξαν φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Το ΔΠΔ εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν ως υπόπτου για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα και για τη Μαρία Αλεξέγιεβα Λβόβα-Μπελόβα, επίτροπο της Ρωσίας για τα Δικαιώματα των Παιδιών, με τις ίδιες κατηγορίες

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr