Πυρά Μόσχας κατά Μακρόν: Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από τα λόγια του, προσπαθεί να δείξει ότι αξίζει!

«Ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αποκλείεται με βάση τα σημερινά δεδομένα», διεμήνυσε εξάλλου η πηγή του Κρεμλίνου

Πυρά κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε το Κρεμλίνο το Σάββατο σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Ο Μακρόν είχε δηλώσει, μετά από επίσκεψη στις ΗΠΑ, ότι η μελλοντική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για τη Ρωσία, κάτι που προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις.

«Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την ανάγκη παροχής εγγυήσεων ασφαλείας στη Μόσχα», δήλωσε ρωσική πηγή στο TASS.

«Είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτό. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να αποδείξει ότι αξίζει. Δεν υπάρχει σαφής θέση και αντιπροτάσεις πίσω από αυτό», σχολίασε δηκτικά η πηγή. «Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε από κανέναν να ενεργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, διότι δεν πρόκειται για ‘μεταφορά οιωνδήποτε μηνυμάτων’, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι θέσεις των μερών είναι ασυμβίβαστες» πρόσθεσε.

«Αποκλείεται διάλογος με το ΝΑΤΟ»

«Ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αποκλείεται με βάση τα σημερινά δεδομένα», διεμήνυσε εξάλλου η πηγή του Κρεμλίνου. 

«Είμαστε σε σημείο που όταν εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ ως οργανισμός εμφανίζονται σε παγκόσμιες διεθνείς πλατφόρμες, θα απαιτούμε να μην είναι εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι μια εξαίρεση θα μπορούσε να γίνει μόνο για συγκεκριμένα φόρα, όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με την πηγή, η Ρωσία «δεν πρέπει να αναμένεται» να κάνει κάποια αλλαγή στις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας που έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πριν από ένα χρόνο.
 

Πηγή: skai.gr