Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία: Οι ειδικές υπηρεσίες ευθύνονται για τη δολοφονία της Ντούγκινα

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατονόμασαν ως υπεύθυνη μία Ουκρανή γεννημένη το 1979 - Η συγκεκριμένη γυναίκα παραβρέθηκε σε κοινή εκδήλωση με την Ντούγκινα και τον πατέρα της πριν την ελεγχόμενη έκρηξη - Διέφυγε στην Εσθονία με το όχημά της

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε σήμερα τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι ευθύνονται για το φόνο της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης ενός εξέχοντος υπερεθνικιστή ρώσου ιδεολόγου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Η Ντούγκινα, κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε, ανακοίνωσαν ρώσοι ερευνητές.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η FSB αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή της πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει.

Η FSB προσθέτει ότι η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB που μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η εν λόγω γυναίκα παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ