Ρωσία: Έλεγχος της αστυνομίας σε κανάλι δημοσιογράφου για «προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας»

Η  δημοσιογράφος απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην συνέντευξη που είχε πάρει από την Ρωσίδα τενίστρια Ντάρια Κασιάτινα, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλη και έχει σχέσεις με αθλήτρια του πατινάζ.

Η ρωσική αστυνομία ελέγχει ένα από τα κανάλια της δημοσιογράφου Ξένια Σαμπτσάκ για παραβίαση του άρθρου περί «προσπαγάνδισης μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανηλίκων», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Μόσχας.

Ο έλεγχος άρχισε μετά από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη στην αστυνομία.

Όπως δήλωσε η ίδια η Σαμπτσάκ, παραπονέθηκε «κάποιος πολύ οργισμένος πολίτης που επαγρυπνεί, το επίθετο του οποίου είναι Σολντάτοφ».

Η ίδια η δημοσιογράφος απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην συνέντευξη που είχε πάρει από την Ρωσίδα τενίστρια Ντάρια Κασιάτινα, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλη και έχει σχέσεις με την αθλήτρια του πατινάζ Νατάλια Ζαμπιγιάκο.

Σύμφωνα με την Σαμπτσάκ ο έλεγχος αφορά το κανάλι «Ασταρόζνα: Σαμπτσάκ» (Προσοχή: Σαμπτσάκ) στο οποίο ανέβηκε η συνέντευξη. «Τώρα το βίντεο μας θα το μελετήσουν αρμόδιοι σοβαροί άνθρωποι και θα αποφανθούν αν αυτό το βίντεο μετατρέπει του φυσιολογικούς σε γκέι ή όχι», δήλωσε ειρωνικά η Σαμπτσάκ.

«Γνωρίζαμε από την αρχή προς τα πού πηγαίνουμε και ποιες θα είναι οι συνέπειες. Και, φυσικά, προσπαθήσαμε εκ των προτέρων να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μας πιάσουν», δήλωσε η δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι το βίντεο είχε την ένδειξη «η προβολή επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών».

«Είναι εκπληκτικό (αν και όχι στην πραγματικότητα ) το γεγονός ότι ακόμη και η απλή συζήτηση με άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τη ζωή τους, να θεωρηθεί προπαγάνδα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ» δήλωσε η Σαμπτσάκ και προσέθεσε: «Μακάρι η πατριαρχική μας κοινωνία να ξεσηκωνόταν τόσο, με τη δικαιολόγηση της ενδοοικογενειακής βίας. Παρεμπιπτόντως, ο σχετικός νόμος δεν έχει ακόμη ψηφισθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ