Ρωσική αντίδραση για το Nord Stream 2: Αν η Γερμανία κόψει τον αγωγό θα κινηθούμε νομικά

Το Der Spiegel ανέφερε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει τμήματα του αγωγού αερίου Nord Stream 2 σε σύνδεση για ένα τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ακτή της Βαλτικής.

Η Μόσχα δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ότι η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλοτριώσει τμήμα του αγωγού Nord Stream 2.

Ωστόσο, αν η Γερμανία προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα, αυτά θα αποτελούσαν κατά πρώτο λόγο θέμα για δικηγόρους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το Der Spiegel ανέφερε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει τμήματα του αγωγού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από τη ρωσική Gazprom, σε σύνδεση για ένα τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ακτή της Βαλτικής.

Για 2,5 μήνες επαρκούν οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας

Η Γερμανία θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της για περίοδο δυόμισι μηνών ενός φυσιολογικού χειμώνα, αν οι εγκαταστάσεις της για την αποθήκευση φυσικού αερίου έχουν πληρότητα 100%, όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Κλάους Μίλερ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης του δικτύου.

Ο Μίλερ πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται πρόσθετους προμηθευτές και πρέπει να εξοικονομήσει φυσικό αέριο.

“Αν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Γερμανία έχουν πληρότητα 100% ... θα μπορούσουμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο ... για μόλις 2,5 μήνες και μετά οι δεξαμενές αποθήκευσης θα έχουν αδειάσει,” δήλωσε ο Μίλερ μιλώντας στην εκπομπή Maybrit Illner της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας ZDF.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η κατάσταση εφοδιασμού με φυσικό αέριο είναι τεταμένη, αλλά παραμένει σταθερή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ