Φύλακας ζωγράφισε με στιλό μάτια σε απρόσωπες φιγούρες σε γκαλερί- Δείτε φωτογραφία

Ένας πίνακας αξίας 740.000 λιρών καταστράφηκε όταν ένας «βαριεστημένος» φρουρός ασφαλείας ζωγράφισε μάτια σε απρόσωπες φιγούρες που απεικονίζονται στο έργο τέχνης σε μια ρωσική γκαλερί.

Την πρώτη του μέρα στη δουλειά, ο φύλακας είχε σχεδιάσει δύο ζευγάρια μάτια με ένα στυλό πάνω στον πίνακα «Three Figures» (1932–1934) της καλλιτέχνιδας Anna Leporskaya κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης αφηρημένης τέχνης στο κέντρο Yeltsin στην πόλη του Αικατερινούπολη, στη δυτική Ρωσία.

Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Yeltsin, ανέφερε ότι πρόκεται για υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι ηλικίας 60 ετών, ο οποίος μετά το συμβάν απολύθηκε.

Ο πίνακας  ήταν δανεικός από την Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα. Την επόμενη ημέρα κιόλας, το έργο στάλθηκε στην γκαλερί της Μόσχας και επιθεωρήθηκε από έναν συντηρητή τέχνης.

Η ζημιά αποκαθίσταται και σύμφωνα με τον ειδικό, μπορεί να εξαλειφθεί χωρίς συνέπειες για το έργο τέχνης, αναφέρει ακόμη το Yeltsin Center.

Η Daily Mail σημειώνει ότι ήταν ασφαλισμένος για 74,9 εκατομμύρια ρούβλια Ρωσίας, δηλαδή 1 εκατομμύριο δολάρια ή 740.000 λίρες Αγγλίας. Η αποκατάσταση της ζημιάς, την οποία θα πληρώσει εξ ολοκλήρου η εταιρεία σεκιούριτι, ανέρχεται στα 250.000 ρούβλια Ρωσίας.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: Daily Mail