Διορία τρεις μήνες της Ρωσίας προς τον ΟΗΕ για να κάνει δεκτά τα αιτήματά της για τα σιτηρά

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως ο ΟΗΕ έχει τρεις μήνες για να επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα

Διορία τριών μηνών δίνει η Ρωσία στον ΟΗΕ για να εφαρμόσει τους όρους ενός μνημονίου που θα διευκολύνει τις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, εάν επιθυμούν να ξαναρχίσει η Μόσχα τις συνομιλίες και να υπάρξει επανεκκίνηση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών,σύμφωνα με το Reuters.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Radio Sputnik: «Το ίδιο το Μνημόνιο Ρωσίας-ΟΗΕ αναφέρει, και θα παραθέσω… ότι η συμφωνία θα είναι σε ισχύ για τρία χρόνια, και σε περίπτωση που κάποιο από τα μέρη σκοπεύει να την καταγγείλει [είτε η Ρωσία ή ο ΟΗΕ], πρέπει να ειδοποιήσει τρεις μήνες πριν. Εμείς έχουμε προειδοποιήσει.

Συνεπώς, ο ΟΗΕ έχει ακόμη τρεις μήνες για να επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επομένως, οι άνθρωποι δεν πρέπει να τρέχουν στα μικρόφωνα της Γραμματείας του ΟΗΕ, αλλά να εκμεταλλευτούν αυτούς τους τρεις μήνες για να επιτύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εάν υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα επιστρέψουμε στη συζήτηση αυτού του [ευρύτερου] θέματος».

Πηγή: skai.gr