Ρωσία: Δηλητηρίασαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι; Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ρωσία: Δηλητηρίασαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι; Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης και σφοδρός επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με υποψία δηλητηρίασης, έχοντας χάσει της αισθήσεις του ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του το πρωί της Πέμπτης. Ο Ναβάλνι αρρώστησε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης και το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ, δήλωσε η Κίρα Γιάρμις στο Twitter. Είπε ότι οι συνεργάτες του υποψιάζονται ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του.

Ο Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής τον Ιούνιο περιέγραψε το ρωσικό δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ως «πραξικόπημα» και «παραβίαση του συντάγματος». Οι μεταρρυθμίσεις επιτρέπουν στον κ. Πούτιν να παραμείνει πρόεδρος για δύο ακόμη θητείες.


«Σήμερα το πρωί η Ναβάλι επέστρεφε στη Μόσχα από το Τομσκ», ανέφερε η κυρία Γιάρμις. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένιωσε άρρωστος. Το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ. Ο Αλεξέι έχει τοξική δηλητηρίαση. Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε στο νοσοκομείο».

Πρόσθεσε: «Υποψιαζόμαστε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του. Ήταν το μόνο πράγμα που έπινε από το πρωί. Οι γιατροί λένε ότι ο τοξικός παράγοντας απορροφήθηκε γρηγορότερα μέσω του ζεστού υγρού. Αυτή τη στιγμή ο Αλεξέι είναι αναίσθητος». Η Γιάρμις αργότερα είπε ότι ο Ναβάλνι εισήχθη σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τη γραμματέα Τύπου του Ναβάλνι, «ο Αλεξέι είναι ακόμα αναίσθητος, συνδέθηκε με αναπνευστήρα. Η αστυνομία κλήθηκε στο νοσοκομείο κατόπιν αιτήματός μας». 

Πηγή: skai.gr