Δεσμεύτηκαν ακίνητα Ρωσίδας μπλόγκερ λόγω διασποράς «fake news» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Βερόνικα Μπελοτσερκόφσκαγια

Η Βερόνικα Μπελοτσερκόφσκαγια αυτή τη στιγμή η ίδια βρίσκεται εκτός Ρωσίας. Η ποινική δίωξη της άρχισε στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον της

Δικαστήριο της Μόσχας με απόφασή του δέσμευσε ακίνητα της Ρωσίδας μπλόγκερ και ιδρύτριας του περιοδικού Sobaka.ru της Αγίας Πετρούπολης Βερόνικα Μπελοτσερκόφσκαγια, μετέδωσε το πρακτορείο Moskva επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου του δικαστηρίου.

Η απόφαση για την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων είχε ληφθεί από τις 26 Απριλίου, αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Βάσει της απόφασης δεσμεύθηκε μια θέση στάθμευσης σε πάρκινγκ και ένα διαμέρισμα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη δυο σπίτια, ένα διαμέρισμα και ένα οικόπεδο.

Η Βερόνικα Μπελοτσερκόφσκαγια υπήρξε από τους πρώτους που καταδικάστηκαν με βάση το νέο άρθρο περί διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» για την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Η ποινική δίωξη της άρχισε στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι αρχές σχεδόν αμέσως εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον της. Αυτή τη στιγμή η ίδια βρίσκεται εκτός Ρωσίας.

Η δίωξη εναντίον της Μπελοτσερκόφσκαγια άρχισε αφότου στην σελίδα της στο Instagram έκανε μερικές αναρτήσεις, μέσω των οποίων επέκρινε την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αρχίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr