Ρωσία: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες των ΗΠΑ για παρέμβαση μας στις εκλογές

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα τις νέες “αβάσιμες” κατηγορίες των ΗΠΑ, αφού ο συντονιστής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών κατηγόρησε τη Ρωσία και το Ιράν ότι απέκτησαν προσωπικά δεδομένα Αμερικανών ψηφοφόρων προκειμένου να τους επηρεάσουν ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

“Εξαπολύονται καθημερινά κατηγορίες, είναι όλες τους εντελώς αβάσιμες”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Μπορούμε να το σχολιάσουμε λέγοντας ότι είναι λυπηρό”, πρόσθεσε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον.

Ο συντονιστής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ κατηγόρησε χθες Τετάρτη τη Ρωσία και το Ιράν ότι απέκτησαν προσωπικά δεδομένα Αμερικανών ψηφοφόρων και αποπειράθηκαν να τους εκφοβίσουν, να τους επηρεάσουν ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Μόσχα και Τεχεράνη επιδίδονται «σε συγκεκριμένες ενέργειες για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη όσον αφορά τις εκλογές μας (...) Μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεδομένα εκλογικών καταλόγων αποκτήθηκαν από το Ιράν και, χωριστά, από τη Ρωσία», εξήγησε ο Ράτκλιφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ