Ρωσία: Ανώτερο στέλεχος της Aeroflot συνελήφθη για απάτη

Ο Μιχαήλ Μινάγεφ είναι επικεφαλής της διεύθυνσης σχεδιασμού και ανάπτυξης του στόλου των αεροσκαφών

Δικαστήριο της Μόσχας έδωσε την εντολή για τη σύλληψη του ανώτερου στελέχους της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot και επικεφαλής της διεύθυνσης σχεδιασμού και ανάπτυξης του στόλου των αεροσκαφών, Μιχαήλ Μινάγεφ, με την κατηγορία της απάτης σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα.

Στη σύλληψή του αναφέρεται η εφημερίδα RBK, επικαλούμενη δική της πηγή, ενώ την επιβεβαίωσε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου στο πρακτορείο TASS, γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.europe.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Μινάγεφ θα παραμείνει προφυλακισμένος έως τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την πηγή της RBK, μέσω της διεύθυνσης της οποίας ήταν επικεφαλής ο Μινάγεφ γίνονταν οι αγορές και μισθώσεις αεροσκαφών. Με βάση την οργανωτική δομή της Aeroflot, η εν λόγω διεύθυνση υπαγόταν στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της εταιρείας αρμόδιο για εμπορικά και οικονομικά θέματα Αντρέι Τσιχάνοφ.

Αρχικά τον Μάιο δικαστήριο της Μόσχας έδωσε εντολή για τη σύλληψη ερήμην του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Aeroflot Αντρέι Πάνοφ με την κατηγορία της απάτης από οργανωμένη ομάδα ατόμων σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα. Ο Πάνοφ έφυγε από τη Ρωσία και εναντίον του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με την πηγή της RBK, πρόκειται για μια ποινική υπόθεση που σχετίζεται με συμβόλαιο ύψους 200 εκατομμυρίων ρουβλίων που αφορούσε στην εκπόνηση μιας στρατηγικής μάρκετινγκ της Aeroflot, το οποίο η ρωσική εταιρεία είχε υπογράψει με την αμερικανική Brain το 2019.

Πρόσφατα το Bloomberg είχε γράψει ότι η Aeroflot έχει απόθεμα ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη Boeing και Airbus που διαθέτει, για τρεις μήνες, και εν συνεχεία θα αναγκάζεται να μετατρέπει μέρος των αεροσκαφών της σε ανταλλακτικά για να εξυπηρετεί τον στόλο της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Ρωσία