Ρίσι Σούνακ: Στην τσιμπίδα του νόμου επειδή τραβούσε βίντεο σε εν κινήσει αυτοκίνητο χωρίς ζώνη - Βίντεο

Ο κ. Σούνακ ανήρτησε βίντεο στο Instagram την Πέμπτη, στο οποίο μιλούσε για το πακέτο επενδύσεων για την αναβάθμιση τοπικών κοινοτήτων, ενώ περιόδευε στη βόρεια Αγγλία.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η αστυνομική διεύθυνση του Λάνκασιρ στη βορειοδυτική Αγγλία ανακοίνωσε πως θα εξετάσει το περιστατικό, κατά το οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εμφανίστηκε σε βίντεο μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας.

Ο κ. Σούνακ ανήρτησε βίντεο στο Instagram την Πέμπτη, στο οποίο μιλούσε για το πακέτο επενδύσεων για την αναβάθμιση τοπικών κοινοτήτων, ενώ περιόδευε στη βόρεια Αγγλία.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε πως ο πρωθυπουργός υπέπεσε σε «σύντομο σφάλμα κρίσης».

Όπως πρόσθεσε, «ο πρωθυπουργός πιστεύει πως όλοι θα πρέπει να φορούν ζώνη».

Το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να ανέλθει έως και στις 500 λίρες.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανέφερε πως έχει γνώση του περιστατικού και θα το διερευνήσει.

Το Εργατικό Κόμμα σχολίασε ότι ο κ. Σούνακ «δεν ξέρει να χειρίζεται τη ζώνη ασφαλείας, τη χρεωστική του κάρτα (σσ: αναφορά σε προηγούμενο περιστατικό), τα τρένα, την οικονομία, αυτή τη χώρα».

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες πρόσθεσαν πως μπορεί ο κ. Σούνακ να είναι ένας άλλος Συντηρητικός πρωθυπουργός, αλλά έχει την ίδια έλλειψη σεβασμού για τους κανόνες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο από την αστυνομία, μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο του σκανδάλου 'partygate', για την παρουσία του όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών σε πάρτι γενεθλίων για τον πρώην ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.
 

Πηγή: skai.gr