Πρώτη επίσημη υποψήφια διάδοχος του Κόρμπιν η Έμιλυ Θόρνμπερι

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τη συμμετοχή της στη μάχη διαδοχής του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσε με άρθρο της στον Guardian η σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών Έμιλυ Θόρνμπερι.

Η βουλευτής βορείου Λονδίνου αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν πως η αποδοχή διεξαγωγής εκλογών πριν λυθεί μέσω δεύτερου δημοψηφίσματος το Brexit θα αποδεικνυόταν πολιτικά καταστροφική για το κόμμα.

Απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίζουν πως οι Εργατικοί θα πρέπει να επιλέξουν για νέο ηγέτη γυναίκα από τη βόρεια Αγγλία, όπου βρίσκονται τα πάλαι ποτέ προπύργια του κόμματος που τώρα ψήφισαν όμως Συντηρητικούς, η κα Θόρνμπερι αντιτείνει πως πρέπει να επιλέγει κάποιος «με πολιτικό νου και στρατηγικό όραμα».

Επισημαίνει πως η ίδια έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία στο βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων τον Μπόρις Τζόνσον όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών και ότι γνωρίζει πώς να αξιοποιήσει τις αδυναμίες του.

Η κα Θόρνμπερι γίνεται η πρώτη βουλευτής των Εργατικών που επισημοποιεί τη συμμετοχή της στην εσωκομματική διαδικασία διαδοχής. Υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον οκτώ που έχουν πει ή έχουν αφήσει να αν νοηθεί ότι ζυγίζουν τα δεδομένα πριν καταλήξουν στην απόφασή τους περί διεκδίκησης της ηγεσίας.

Πηγή: skai.gr