Κλείσιμο

Πρώτη διεθνή πτήση από τη Βόρεια Κορέα μετά την πανδημία

Η Πιονγκγιάνγκ μόλις πρόσφατα άρχισε ξανά τις περιορισμένες διεθνείς μετακινήσεις επιβατών

Η ναυαρχίδα του αερομεταφορέα της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή πτήση μετά την πανδημία, μεταδίδει το BBC.

Το JS151 της Air Koryo αναχώρησε από την Πιονγκγιάνγκ το πρωί της Τρίτης και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Πεκίνου, σύμφωνα με στοιχεία από την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο Flightradar24.

Δεν είναι σαφές ποιος επέβαινε στο αεροσκάφος ή πόσους επιβάτες μετέφερε το JS151.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Koryo Tours ανέφερε ότι η διαδρομή Πιονγκγιάνγκ-Πεκίνο άνοιξε ξανά προκειμένου οι Βορειοκορεάτες να επιστρέψουν σπίτι τους.

Σύμφωνα με το Flightradar24, η πτήση JS151 πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος Tupolev Tu-204, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 210 επιβάτες.

Δεν είναι σαφές πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο αεροπλάνο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για την Πιονγκγιάνγκ από την κινεζική πρωτεύουσα το μεσημέρι.

Αλλά το Kyodo News ανέφερε ότι το γκισέ check-in της Air Koryo στο αεροδρόμιο του Πεκίνου ήταν γεμάτο με επιβάτες που φορούσαν καρφίτσες με τη σημαία της Βόρειας Κορέας στο στήθος τους και έσπρωχναν καρότσια γεμάτα αποσκευές.

Τη Δευτέρα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την επανέναρξη των πτήσεων της Air Koryo προς το Πεκίνο, τρεισήμισι χρόνια αφότου διακόπηκαν λόγω του κλεισίματος των συνόρων Covid.

Η Πιονγκγιάνγκ μόλις πρόσφατα άρχισε ξανά τις περιορισμένες διεθνείς μετακινήσεις επιβατών.

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα Βορειοκορεατών αθλητών πέρασε τα σύνορα με την Κίνα, στο δρόμο τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo στο γειτονικό Καζακστάν.

Ρωσικές και κινεζικές αντιπροσωπείες βρέθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας τον Ιούλιο για τον εορτασμό της 70ης επετείου της ανακωχής του Πολέμου της Κορέας, των πρώτων γνωστών ξένων αντιπροσωπειών που προσκλήθηκαν στη χώρα από το 2020.
 

Πηγή: skai.gr