Πρωθυπουργός Γαλλίας: "Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα αλλά ενέχει κινδύνους για τη χώρα"

Πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, ενώ η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας, Ελιζαμπέτ Μπορν, εξελέγη οριακά, με ποσοστό 52,46%.

"Θα σεβαστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά ενέχει κινδύνους για τη χώρα", δήλωσε η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτωντου δεύτερου γύρου, των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Γάλλος πρόεδρος και οι σύμμαχοί του έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, και μαζί με αυτήν και τον έλεγχο της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων που ήθελε να προωθήσει ο Εμανουέλ Μακρόν,

Πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, ενώ η ίδια η Ελιζαμπέτ Μπορν εξελέγη οριακά, με ποσοστό 52,46%.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα "πιάσει δουλειά" από αύριο Δευτέρα με σκοπό να προσεγγίσει πιθανούς εταίρους ώστε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να διασφαλίσει τη σταθερότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Πρόσθεσε, ότι η προσκείμενη στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξη, ως "κεντρική πολιτική δύναμη" θα επιδιώξει να υπάρξει μία "πλειοψηφία δράσης" με "ποικίλες ευαισθησίες".

Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα υποβάλει τις προτάσεις της για μία σειρά από ζητήματα όπως η ενίσχυση της αγοραστικής ικανότητας των πολιτών, η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην υγεία, την παιδεία κ.α.
 

"Έχω εμπιστοσύνη σε όλους εμάς και στο αίσθημα ευθύνης μας", ανέφερε η Ελιζαμπέτ Μπορν και πρόσθεσε: "Θέλουμε να συνεχίσουμε να σας προστατεύουμε και να διασφαλίζουμε την ασφάλειά σας", είπε απευθυνόμενη στους ψηοφόρους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ