Παραπέμπει στην Άγκυρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις αναφορές περί παράδοσης των τουρκικών S400 στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ παραπέμπουν στην τουρκική κυβέρνηση για τις λεπτομέρειες της βοήθειας που στέλνουν στην Ουκρανία, ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ΣΚΑΪ και την ανταποκρίτρια δημοσιογράφο στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου.

«Εμείς συνεχίζουμε να αυξάνουμε την βοήθεια μας στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ βοηθούν την Ουκρανία αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς και όπλα που οι Ουκρανοί στρατιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν», τόνισε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων με αφορμή και δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών για την παράδοση των S-400 στην Ουκρανία, τόνισε ότι η θέση των ΗΠΑ για τους S-400 δεν έχει αλλάξει: «Καλούμε την Τουρκία να μην κρατήσει άλλο το σύστημα S400. Η απόκτηση τους είναι κάθετα αντίθετη με τις δεσμεύσεις που έκαναν οι σύμμαχοι κατά την σύνοδο της Βαρσοβίας», εξήγησε.

Την ίδια ώρα οι τουρκικές πηγές αναφέρουν πως το ζήτημα των S-400 δεν έχει τεθεί κατά τις συναντήσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον. Αν είχε γίνει τέτοια πρόταση δεν θα ήταν ρεαλιστική, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ωστόσο φαίνεται πως έχει μπει στην ατζέντα της τουρκικής κυβέρνηση η αποχώρηση των S-400 από την χώρα, όπως αναφέρει o ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Πηγή: skai.gr