Προς πώληση σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη για 29 εκατ. ευρώ! - Δείτε video και φωτογραφίες

Σκάφη που συνδέονται με Ρώσους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις εμφανίστηκαν σε προορισμούς όπως οι Μαλδίβες και η Τουρκία τους τελευταίους μήνες

Ένας μεσίτης πολυτελών σκαφών αναψυχής με έδρα τις ΗΠΑ διαφημίζει προς πώληση ένα υπερπολυτελές σκάφος, που συνδέεται με τον υπό κυρώσεις Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Igor Kesaev, έναντι 29,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Η προτεινόμενη πώληση του γιοτ MySky, η οποία αποκαλύφθηκε σε αγγελία που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τη μεσιτική εταιρεία στις 14 Σεπτεμβρίου, έρχεται εν μέσω ανησυχιών από δυτικές κυβερνήσεις και ακτιβιστές ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Kesaev έχουν καταφέρει να βρουν τρόπους για να αποφύγουν τις κυρώσεις και να διαφυλάξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία όπως τα γιοτ.

Το σούπερ γιοτ MySky

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν κυρώσεις στον Kesaev τον Απρίλιο, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την ΕΕ να επικαλείται την εμπλοκή του στην παραγωγή στρατιωτικών όπλων, καθώς και τους... δεσμούς τους με τη ρωσική κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας της. 

Η Sara Gioanola, εκπρόσωπος της Heesen Yachts, της εταιρείας με έδρα την Ολλανδία που κατασκεύασε το MySky, επιβεβαίωσε ότι ο Kesaev το παρήγγειλε αυτό και ένα άλλο σκάφος που ονομάζεται Sky.

Το σκάφος με την ονομασία MySky διαθέτει υπερσύγχρονους εκλεπτυσμένους εσωτερικούς χώρους από γνωστό Ολλανδό αρχιτέκτονα, ένα κλιματιζόμενο εσωτερικό γυμναστήριο και ένα κατάστρωμα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσγείωση ελικοπτέρων, σύμφωνα με τη διαφήμιση.

Το σούπερ γιοτ MySky

Σκάφη που συνδέονται με Ρώσους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις εμφανίστηκαν σε προορισμούς όπως οι Μαλδίβες και η Τουρκία τους τελευταίους μήνες, καθώς οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλαν κυρώσεις και προσπάθησαν να κατασχέσουν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία. 

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χειρίζεται τις κυρώσεις της ΕΕ, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενθαρρύνουν άλλες χώρες να ευθυγραμμίσουν τις πολιτικές τους με την ΕΕ, αλλά δήλωσε ότι οι κυρώσεις εφαρμόζονται μόνο εντός της δικαιοδοσίας της ΕΕ.

Το σούπερ γιοτ MySky

Το σούπερ γιοτ MySky

Το σούπερ γιοτ MySky

Πηγή: skai.gr