Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία προκήρυξε ο Ζάεφ (Video)

Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μετά το γαλλικό βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι κατά την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Πενταρόφσκι θα προτείνει εκλογές «το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με τον κ. Ζάεφ, οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν για το εάν συμφωνούν ότι είναι μονόδρομος ο ευρωπαϊκός δρόμος για τη Βόρεια Μακεδονία και για το εάν θα πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει να ζητάει έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε την οργή και την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε ότι ξέρει ότι και «όλος ο λαός αισθάνεται το ίδιο.

«Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ», εκτίμησε ο Ζάεφ, στο διάγγελμά του απηχώντας δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες που υποστήριζαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων και εξέφρασαν λύπη για το αποτέλεσμα αυτό.

Πηγή: skai.gr