Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα ψεύδεται για το ΝΑΤΟ - Υστερική η Γαλλία

Οι Έλληνες δείχνουν ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου ψευδόμενοι για τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ από τις βολές του δεν ξέφυγε και η Γαλλία σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη.

«Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πήρε την έγκριση και της Ελλάδας κι έκανε την ανακοίνωση αυτή. Εμείς δεν απορήσαμε, Διότι δυστυχώς η
Ελλάδα διέψευσε τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ. Όμως αυτός που λέει ψέματα δεν είναι ο ΓΓ. αλλά η ίδια η Ελλάδα λέει ψέματα. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά έδειξε πως δεν είναι υπέρ του διαλόγου. Το ζήσαμε και στο παρελθόν γι αυτό δεν απορώ» σημείωσε. 

«Για να μην γίνει κάποιο ατύχημα ή σύγκρουση μεταξύ των δυο μελών του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας πήρε μια πρωτοβουλία στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο. Αργότερα κάλεσε τον πρόεδρο μας (Ερντογάν). και αργότερα είμαι σίγουρος πως μίλησε και με την ελληνική πλευρά και εντός του ΝΑΤΟ έκανε κάποιες προτάσεις , για να μην γίνει κάποια σύγκρουση, κάποια ένταση. Να ξεκινήσουν δηλαδή συναντήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας σε τεχνικό επίπεδο. Μας ρώτησαν την άποψη μας κι εμείς είπαμε ᾽᾽πως εμείς είμαστε πάντα υπέρ της συνάντησης, άρα δεν θα αρνηθούμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία και λέμε ᾽ναι´´» δήλωσε.

Ο τούρκος υπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στο Παρίσι: «Θέλουμε να πούμε στη Γαλλία πως αυτή η υστερική της στάση δεν έχει κανένα όφελος σε κανέναν… Γελοιοποιεί τη Γαλλία». 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμα ότι ο Νίκος Δένδιας απέρριψε πρόταση για συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις με αντικείμενο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ο Μπορέλ ρώτησε αν θέλουμε να συναντήσουμε τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις. Ο Μπόρελ ρώτησε τον Δένδια, αλλά είπαν ’’όχι’’. Εάν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, δεν θα αποφύγεις το διάλογο». 

«Εάν η Ελλάδα περιμένει να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δεχτούμε τους όρους της, τότε θα απογοητευτεί» δήλωσε ακόμα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.  

Πηγή: skai.gr