Νέο προκλητικό σόου από Τσαβούσογλου: Στοχεύει Καστελλόριζο - Δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά

Σε τηλεοπτική εμφάνισή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα υφαλοκρηπίδας στα νησιά και στοχεύει το Καστελλόριζο.

Με ανανεωμένους χάρτες η τουρκική πλευρά εμμένει στη θέση της ότι «τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα».

«Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως το Καστελλόριζο με έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Κας, μπορεί να διαθέτει θαλάσσια έκταση 40.000 τερτ. χιλιομέτρων. Προσπαθούν να αφήσουν σε μας μια περιοχή, αυτή με τα κόκκινα. Δημοσίευσαν έναν χάρτη της Σεβίλλης κτλ. Εμείς λέγαμε πως αυτό δεν είναι δυνατόν νασυμβεί, η Ελλάδα είχε αυτά τα όνειρα.», είπε στις δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στην επόμενη δήλωσή του δείχνει τον χάρτη με τη διεκδίκηση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου υποστηρίζει ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα.

«Εμείς καθορίσαμε και τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας. Δώσαμε στα νησιά αυτά χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Αυτό είναι το σωστό. Εδώ τα νησιά μπορούν να έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα.», είπε.

Παράλληλα, ανατολικά της Κρήτης σχεδιάζει να πάει με σεισμογραφικό ο Ερντογάν. Επίσης, προχώρησε σε συνεργασία με τον Τραμπ στη Λιβύη, ενώ από την άλλη η τουρκική κυβέρνηση απέκτησε τη μεγαλύτερη τουρκική εταιρεία τηλεφωνίας με ρωσικά κεφάλαια.
 

Πηγή: skai.gr