Προκλητική απάντηση Ερντογάν στις ΗΠΑ: Καμία υποχώρηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 

Απάντηση Ερντογάν στις ΗΠΑ; Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση διεμήνυσε την Τετάρτη ο πάντα προκλητικός Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ ότι ο Τζο Μπάιντεν θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στον τούρκο πρόεδρο. 

«Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα εξετάσουμε με τους ομολόγους μας τα ζητήματα που έχουμε στην  ατζέντα μας. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση. Επ’ ευκαιρία της Συνόδου θα συναντηθούμε κυρίως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν. Θα έχουμε συναντήσεις με τους ηγέτες της Λιθουανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, κι αν το επιτρέπει ο χρόνος και με άλλους συμμετέχοντες» ανέφερε  στην ΚΟ του κόμματός του ΑΚΡ. 


«Το μόνο που περιμένουμε από τα μέλη της συμμαχίας, σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, είναι να μας δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας όπως και ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας. Στους ομολόγους μας θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας στα ζητήματα αυτά» σημείωσε, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης. 

«Με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη η Τουρκία έδωσε την πιο αποτελεσματική απάντηση στις προσπάθειες να την εγκλωβίσουν στα παράλιά της» ανέφερε δε. 

Πηγή: skai.gr