Προκαλεί η Άγκυρα πριν το τετ α τετ Ερντογάν- Μπάιντεν: Οι S-400, το «αφεντικό» Μπάιντεν και η «συνωμοσία»

Δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα λίγο πριν τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου επιμένοντας ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400. θα μείνουν στην Τουρκία και θα χρησιμοποιηθούν. 

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι «οι S-400 θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχό μας. Ήδη έχουμε στείλει πολλούς τεχνικούς μας στη Ρωσία για εκπαίδευση. Δε θα έρθουν Ρώσοι στρατιωτικοί στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι θα αποδεχτούμε την πρόταση άλλων χωρών που μας λένε δεν πρέπει να τους χρησιμοποιείτε». 

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι S-400 ή πρέπει να επιστραφούν στη Ρωσία ή πρέπει να σταλούν σε άλλη χώρα. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι κατηγορίες Τούρκων αξιωματούχων εναντίον του Αμερικανού πρόεδρου όλο και πυκνώνουν. Μετά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού που είχε δηλώσει ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν, σειρά παίρνει ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το αφεντικό της τουρκικής αντιπολίτευσης είναι ο Μπάιντεν. Προσθέτει δε ότι ότι υπάρχει μια συνωμοσία ΗΠΑ-Ισραήλ- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εναντίον του Ερντογάν υπό την καθοδήγηση του Αμερικανού προέδρου. 

«Ο Κιλιτσντάρογλου πάει με τα νερά του Μπάιντεν. Έχει ανέβει στο ματωμένο σκάφος του Μπάιντεν. Γι’ αυτό το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ζητάει πρόωρες εκλογές, καθώς ακούει τη φωνή του αφεντικού του», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr